tiistai 8. lokakuuta 2013

Daim-kakku


Tätä kakkua olen halunnut testata pitkään. En juurikaan osta pakastealtaasta valmiskakkuja, mutta Daim-kakku on aina herkkua. Yllätykseksi kakku oli erittäin helppo tehdä ja kakkupohjan voi valmistaa etukäteen jo hyvissä ajoin. Kakku kuuluisi kuulema käyttää pakkasessa, mutta yllätyksenä meidän pakastin oli niin täysi, ettei kakku sinne mahtunut. Jouduin siis tyytymään jääkaappiin, mutta hyvää tuli silti. Suosittelen nauttimaan vasta seuraavana päivänä, koska ainakin omasta mielestä ero oli suuri. Ohjeita löytyi tähän kakkuun monia, joten yhdistelin ja muokkasin näistä omanlaiseni. 













POHJA:
2 kananmunaa
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
loraus kahvia
1,5dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
50 g margariinia

TÄYTE:
5 dl kylmää vettä
2 dl vaniljakreemijauhetta
100 g valkosuklaata

KUORRUTE:
200 g suklaata
1 dl kermaa
1 pussi Daim-rakeita / Daim-patukoista tai -karkeista tehtyä rouhetta


Tee pohja näin:
1. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää kahvi ja sula margariini.
3. Lisää kuivat aineet yhdessä hiljalleen taikinaan.
4. Voitele vuoka margariinilla ja korppujauhoilla.
5. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
6. Kumoa ja anna jäähtyä. Leikkaa kahtia.

Tee täyte näin:
1. Vatkaa kylmään veteen vaniljakreemijauhe (muuttuu vaaleaksi tahnaksi).
2. Sulata valkosuklaa ja lisää täytteeseen hiljalleen sekoittaen.
3. Levitä puolet täytteestä kakun sisälle ja puolet päälle. 
4. Laita pakastimeen / jääkaappiin.

Tee kuorrute näin:
1. Sulata suklaa kerman kanssa kattilassa.
2. Ripottele rakeet /rouhe kakun päälle.
3. Kaada sula suklaa kauttaaltaan kakun päälle.
4. Laita jääkaappiin.

3 kommenttia:

  1. Namnam, näyttääpäs hyvältä! :-)

    VastaaPoista
  2. Olen haaveillut pakastealtaan Daim-kakusta aina ohikulkiessani, mutta sinne se on aina jäänyt :) Tätä ohjetta on pakko kokeilla, näyttää niin herkulliselta!

    VastaaPoista