torstai 1. toukokuuta 2014

Late Lammas -kakku






Meillä vietettiin pikkuprinsessan 2-vuotissynttäreitä ja lupasin neidille väkertää otsikoissa olleen Late Lammas -kakun. Kakkupohjana käytin suklaakakkua suklaatäytteellä. Kakun rakensin elmukelmulla vuorattuun taikinavuokaan ja annoin sen jähmettyä täytteineen jääkaapissa yön yli. Kumotun kakun kuorrutin kermavaahdolla, johon vaahtokarkit tarttuivat hyvin. Vaahtokarkkeina käytin amerikkalaisia kaakaovaahtokarkkeja, joita löysin läheisestä Citymarketista amerikkaisesta herkkuhyllystä. Laten kasvot tein Sallisen mustasta marsipaanista. Silmiin jouduin käyttämään hieman luovuutta, koska en suoraan sanottuna enää viitsinyt sitä varten ostaa omaa valkoista pakettia. Kävin irtokarkkihyllystä kananmunakarkkeja, jotka käänsin toisinpäin. Jouduin leikkaamaan niitä hieman reunoista oikean kokoiseksi, mutta muuten ajoi hyvin asiansa. :)



Tarvitset:

Päälle:
2,5 dl vispikermaa
vaahtokarkkeja
mustaa marsipaania (itselläni meni yksi pötkö Sallisen marsipaania)
kaksi karkkia silmiin / valkoista marsipaania / valkoista sokerimassaa

Täyte:
appelsiinisuklaamousse
3 banaania viipaleina
suklaalevitettä (tähän käy mikä tahansa suklaalevite)
maitoa kostutukseen

Kakkupohja:
3 munaa
3,5 dl sokeria
150 g margariinia
3 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
1,5 dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
1/3 tl suolaa
3 tl vaniljasokeria
1 dl kaakaojauhetta

Tee näin:
1. Vaahdota munat ja sokeri.
2. Lisää margariini ja maito.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää hiljalleen taikinaan.
4. Voitele ja korppujauhota vuoka. Kaada taikina vuokaan.
5. Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia.
Vinkki: Tiedät milloin kakku on kypsä, kun painat siihen haarukalla reiän eikä tähän tartu enää taikinaa.

6. Anna jäähtyä.
7. Leikkaa kolmeen osaan.
8. Täytä ja laita vetäytymään jääkaappiin mielellään seuraavaan päivään.
9. Kuorruta, koristele ja tarjoile.


Suklaa-appelsiinimousse:
250 g suklaata
400 g appelsiinituorejuustoa
4 dl vispikermaa
0,5 dl kaakaojauhetta

Tee näin:
1. Vatkaa kermavaahto
2. Sulata suklaa vesihauteessa.
3. Sekoita suklaa ja tuorejuusto.
4. Lisää joukkoon kermavaahto ja lopulta kaakao. Voit lisätä kunnes väri on tarpeeksi tummaa.
5. Laita jääkaappiin ennen kuorruttamista, koska mousse jäykistyy kylmässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti