tiistai 5. marraskuuta 2013

Peanut Butter Cupcakes




Sain viime viikolla haasteen tehdä kuppikakkuja. Koska kulunut viikko on ollut yhtä hullun myllyä, pääsin kirjoittamaan viimein vasta tänään. Halusin testata jotain erilaista ja näin syksyn aikaan mieleen tuli peanut butter cupcakes eli maapähkinävoikuppikakut. Olen törmännyt tämän tapaisiin herkkuihin esimerkiksi amerikkalaisissa blogeissa ja nyt sain kokeilla näitä itse. Virhetikki oli ensin laittaa maustamatonta tuorejuustoa levitteen sekaan, mistä ei todellakaan tullut hyvää kuten olin ajatellut. Lopulta uskalsin lisätä tomusokeria tarpeeksi seokseen ja mittasuhteet alkoivat toimimaan. Lopputulos oli iloinen yllätys!




Tarvitset:

150 g margariinia
1 dl sokeria
0,5 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
0,5 dl maitoa
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
3 tl vaniliinisokeria
0,5 dl suolapähkinöitä

Kuorrute:
n. 30 g margariinia
1,5 dl maapähkinävoita
1 dl vispikermaa
3 dl tomusokeria (lisää niin paljon kunnes kuorrute on pursotettavaa)



Tee näin:
1. Vatkaa margariini ja sokerit vaahdoksi.
2. Lisää kananmuna ja maito.
3. Lisää kuivat aineet ja lopuksi suolapähkinät. Vatkaa sen verran, että taikina tasoittuu. Ei liikaa.
4. Paista 175 asteessa noin 12 minuuttia.
5. Valmista tällä aikaa kuorrute. Vatkaa ensin kermavaahto.
5. Lisää tähän maapähkinävoi ja tomusokeri. Lisää tomuskesokeria niin paljon, että massa on tarpeeksi jäykkää kuorrutettavaksi.
6. Voit laittaa kuorrutteen pursotepussissa hetkeksi pakasteeseen niin se on helpommin käsiteltävää.
7. Kuorruta jäähtyneet kuppikakut. Koristele suolapähkinöillä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti