perjantai 8. marraskuuta 2013

White Chocolate Cheesecake




Juustokakku on aina hyvää, eikä jää meidän perheessä koskaan syömättä. Teen usein valkosuklaa-, sitruuna-, lime-, tai suklaajuustokakkua. Täytteitä on helppo vaihdella ja lisätä mukaan vaikka maustettuja rahkoja. Tärkeintä kuitenkin on, että kakussa on riittävästi makua. Leivonnaisista tämä herkku ei ole ehkä kevyimmästä päästä, mutta silloin tällöin saa herkutella. Juustokakkua voisi tehdä vaikka joka viikko, koska sen valmistaminen ei ole vaikeaa. Ainut inhottava puoli siinä on vain siitä koituva tiskin määrä.



Pohja:
75 g margariinia
200 g Digestive-keksejä

Täyte:
2 dl vispikermaa
200 g valkosuklaata
2 munaa (erottele keltuaiset ja valkuaiset)
1 dl sokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 liivatelehteä
vaniljatanko 
tilkka maitoa
koristeeksi esim. karpaloita tai suklaarouhetta



Tee näin:
1. Valmista ensin pohja. Murskaa keksit.
2. Sulata voi ja sekoita keksinmurujen kanssa.
3. Pohjusta irtopohjavuoka leivinpaperilla.
Vinkki! Voit öljytä vuoan reunat ja kakku irtoaa helpommin.
4. Painele keksiseos pohjalle. Laita jääkaappiin.

5. Laita liivatelehdet kylmään veteen.

6. Leikkaa vaniljatanko pituussuunnassa ja rapsuta siemenet kattilaan. Kiehauta hetki maitotilkan kanssa.

7. Vispaa kermavaahto.

8. Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset.

9. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
10. Lisää täytteeseen kermavaahto ja valkuaiset.
11. Lisää tuorejuusto.
12. Lisää vaniljamaito.
13. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja lisää täytteeseen.
14. Ota liivatelehdet vedestä. Laita kattilaan vesitilkan kanssa ja kiehauta niin pitkään kunnes haarukalla sekoittaen neste on juoksevaa.
15. Kaada täytteen joukkoon hienona nauhana koko ajan sekoittaen.
16. Kaada seos vuokaan.
17. Laita jähmettymään seuraavaan päivään.
18. Koristele vasta ennen tarjoamista.
19. Nauti hyvässä seurassa tai yksin herkutellen. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti