sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Chicken Pie




Onnistuneen suolaisen piirakan salaisuus on hyvä pohja ja maukas täyte. Hyvää pohjareseptiä on kuitenkin vaikeaa löytää. Kyseistä ohjetta olen käyttänyt useammassa piirakassa ja olen ainakin toistaiseksi ollut siihen tyytyväinen. Teen ruokaisia piirakoita usein ja vaihtelen niiden täytteitä hieman sen mukaan, mitä jääkaapistä sattuu löytymään. Koska pakkasesta löytyi tällä kertaa kanasuikaleita, lisäilin aineksia hieman mielikuvituksen mukaan. Curry sopii kanan kanssa hyvin, mutta kaveriksi voisi lisätä myös aurajuustoa. Tätä täytyy testata kenties seuraavalla kerralla. ;)





Pohja:
150 g margariini
3 rkl vettä
n. 0,5 tl suolaa
4,5 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna


Täyte:
250 g kanasuikaleita
punasipuli
paprikakuutioita
ananaskuutioita

2 dl maustettua kermaa (esim. kolmen juuston kerma)
2 kananmunaa
juustoraastetta
100 g maustettua tuorejuustoa
currya
ripaus suolaa


Koristeluun:
kirsikkatomaatin puolikkaita
paprikasuikaleita
juustoraastetta



Tee näin:
1. Aloita valmistamalla pohja. Nypi voiseos ja jauhot. 
2. Lisää kananmuna taikinaan. 
3. Voitele vuoka ja asettele taikina siihen. 
4. Aloita täytteen valmistaminen paistamalla kanasuikaleet ja kuulota sipulit.
5. Sekoita kananmunat ja kerma.
6. Lisää tuorejuusto, juustoraaste,  suola ja carry.
7. Asettele paprikakuutiot,kanasuikaleet, ananaspalat ja sipuli pohjan päälle.
8. Kaada täyte näiden päälle.
9. Laita uuniin 200 asteeseen noin 10 minuutiksi.
10. Ota piirakka uunista, kun täyte kannattelee hieman ja koristele se tomaatin puolikkailla, paprikasuikaleilla ja juustoraasteella. Näin koristeet jäävät kauniisti pinnalle eivätkä uppoa täytteen sisään.
11. Paista vielä niin kauan kunnes piiras on kullanruskea.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti